Vestlandske Kunstmisjon

Kunstmisjonærene

Utstillinger

Andre prosjekter

Støttet av

Lenker

Kontakt

Utstillingen Skulptur! fant sted 1.desember i et lokale som tidligere huset en Rema 1000 butikk i Halfdan Kjerulfsgate 4. De 400 kvadratmeterne ble omgjort til et tilsynelatende klassisk galleri, med vinduer langs alle vegger på gateplan. Skulptur! var også åpningsutstillingen i forbindelse med B - Open, noe Vestlandske Kunstmisjon markerte med en performance bestående av klipping av 11 røde bånd akkompagnert av korpsmusikk.

Skulptur!: Marius Amdam, Øyvind Farstad, Jan Freuchen, Ellen Jakobsson, Terje Nicolaisen, Irene Nordli, Fredrik Raddum, og Pretty Sisters Production

Alle de inviterte kunstnerne har jobbet ut i fra det samme kriteriet - skulpturen skulle ikke overskride målene 70x70x70 cm, og den skulle kunne plasseres på en pidestall.

Det ble også delt ut en kunstpris i forbindelse med utstillingen. Den gikk til en person som på særskilt måte har bidratt med nytenkning innenfor kunstlivet i Bergen by. Den første prisen var en ærespris og ble tildelt Per Gunnar Tverrbakk for hans arbeid med Otto Plonk. Prisen er laget av kunstneren Monica Haug Østeraas og er en modellert porselensfigur av de vestlandske kunstmisjonærene. Denne skal produseres i totalt 5 eksemplarer og vil være starten på en ny tradisjon.


Åpningsperformance


Vestlandske Kunstmisjon


Pretty Sister Production
"Dynamikk, Homage to Haukeland"


Fredrik Raddum
"En norsk skulptur historie"

 


Ellen Jacobsson "Mobil med fillerye"


Bjørn Bjarre "Abstrakt følelse"

 

Terje Nicolaisen

Jan Freuchen "Get ritch or die trying"
 

Irene Nordli
Together We Stand, Divided We Fal l# 5

Øyvin Pål Farstad
"Monument (gjenoppbygging)"
 
 
Foto: Hanne C. Olsen