Vestlandske Kunstmisjon

Kunstmisjonærene

Utstillinger

Andre prosjekter

Støttet av

Lenker

Kontakt

Hva har ti bruder, en filosof og mennesker fra tre ulike institusjoner til felles? De forsøker alle å si noe om håp. Håp er et ord som brukes flittig i verbform, men hvilken betydning har ordet håp egentlig? Ved å presentere mer eller mindre stigmatiserte grupper som barn, eldre og fengselsinnsatte kategoriserte Vestlandske Kunstmisjon begrepet håp. Til denne utstillingen stod Vestlandske kunstmisjon selv for alt det kunstneriske materialet.

Håp var andre del av triologiutstillingen Tro, Håp og Kjærlighet og fant sted på loftet til Neumann eiendoms lokaler, Nøstegaten. 52.Det første som møtte de besøkende var ti bruder, som hadde fått ulike oppgaver de skulle gjøre i løpet av kvelden. To filmet og intervjuet de besøkende om temaet håp, andre tegnet på vegg, serverte vin, og ønsket velkommen ved inngangen. Vi hadde en SMS vegg med ulike spørsmål omkring temaet som ble malt opp under utstillingen. Tre store videoprojeksjoner avløste hverandre med jevne mellomrom på ulike steder i rommet, med intervju av henholdsvis barn, eldre og fengselsinnsatte. I et eget lite rom kunne man se et videointervju med Paola DE Cuzzani som snakket om Håp, med utgangspunkt i filosofen Spinoza.

Hele utstillingen endret seg undervis i løpet av de tre timene den var åpen. Det var en stillferdig, men også en konfronterende utstilling

 
 
 
 

Foto Marius Hauge